Drakenei

SF & Fantasy en dan nog wat…

 • De shop

 • Schrijf je in en ontvang een email bij iedere update van het blog. Vul hieronder je email in.

  Voeg je bij 1 andere volger

 • De Tijden

  april 2010
  M D W D V Z Z
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • Ontvoering

  Het boek.

  Outline van het verhaal.

  1. De verteller vertelt
  2. Terug in de tijd, het begin
  3. Een paar weken later
  4. Nog wat later
  5. De dode
  6. De verdwijning
  7. Het stopt
  8. De speciale inspecteur
  9. Intermezzo
  10. De vergadering
 • Gratis hosting!

  Ben je een webmaster en geïnteresseerd in een gratis hosting package, host je site dan bij 000webhost.com, goede service, veel voordelen en absoluut gratis (je kunt later ook upgraden naar betalend voor nog meer).
  Ik heb er zelf twee websites: rol.be en dekeerschieter.be. Je kunt er eens een kijkje nemen om te zien hoe het er uitziet.

  Registeer en krijg dit gratis:
  • 1500 MB disk space
  • 100 GB data transfer
  • PHP en MySQL support zonder restricties
  • cPanel control panel
  • Website Builder
  • Geen advertising! Behalve as je er je eigen domein opzet (zoals ik), dan krijg je een zeer kleine banner in de rechter benedenhoek.

  Registreer hier:
  000webhost.com

Fallen Dragon ~ Peter F. Hamilton

Posted by thaniwha op 13/04/2010


Ik zal hier dus regelmatig boekrecensies posten. In het begin zal het lijken of ik alleen boeken lees van Peter F. Hamilton, maar het is mijn lievelingsauteur. Ik begin dus met de boeken die ik het beste ken.

Ik zal elke keer een korte inhoud geven, gevolgd door mijn mening. ISBN en originele titel zal ik ook geven als dat van toepassing is

Hieronder dus mijn eerste recensie.

Fallen dragon door Peter F. Hamilton

Koop het boek: amazon.com.
Andere boeken van deze auteur: amazon.com.

Kort

Het boek speelt zich af in de 24e eeuw.
Planeet Aarde wordt volledig beheerst door grote bedrijven en hun aandeelhouders. Andere planeten zijn gekoloniseerd, maar ze zijn nog altijd in de handen van de bedrijven. Ook in de 24 eeuw willen bedrijven veel winst maken; helaas is handel tussen planeten niet haalbaar door de hoge vervoerskosten.
Maar daar is een mouw aan gepast; om de 20 jaar, gaat een hele vloot schepen naar elke planeet voor ‘asset realization’. Ze nemen een legertje skins – soldaten in onverwoestbare pakken – mee en nemen alle grondstoffen en afgewerkte producten die ze willen. Als de bewoners niet akkoord gaan met deze piraterij, krijgen ze met de skins te maken.
In dit boek vertrekt Zantiu-Braun (ZB) – het grootste bedrijf op Aarde – op zo’n asset realization naar de planeet ‘Thallspring’. Alles verloopt zoals gewoonlijk, tot er plots iemand een onverwoestbare skin overhoop knalt…

Het boek draait rond 4 mensen.

 • In het verleden de jonge Lawrence Newton; een rijkeluiszoontje dat droomt van avontuur tussen de sterren en alleen maar wilt ontsnappen van zijn planeet “Amethi”,
 • de oude Lawrence Newton, in het heden een volledig verbitterde sergeant bij de ZB skins die zo zijn eigen reden heeft om naar Thallspring te gaan
 • Denise Ebourn, de leider van het rebellenlegertje op Thallspring
 • en Simon Roderick, de fleet director van ZB die op eigen houtje het mysterie van de rebellen probeert op te lossen.

Mening

Ik heb 8 boeken gelezen van Peter F. Hamilton en dit is mijn favoriet.
Het geeft een zeer pessimistischer beeld op de toekomst. Mensen zijn ruimtevaart en zero zwaartekracht nooit gewoon geworden, ruimtevaart gaat te traag en wordt alleen nog gebruikt voor piratenmissies, mensen leven geen eeuwen of voor eeuwig. Er zijn helaas ook geen Alien-culturen ontdekt. En de wereld wordt beheerst door bedrijven. Alleen door aandelen te kopen, krijg je wat te zeggen in de wereld.

Anderzijds is het ook meer realistisch. In andere sci-fi gebeurt het vaak dat mensen naar een andere planeet gaan en zich daar direct settelen en de plaatselijke planten en dieren eten. Dat is biologisch gezien niet echt waarschijnlijk. Dit is het enige boek dat ik ken dat die problematiek in rekening neemt door op elke planeet met gamma stralen alles wat leeft kapot maakt voor haar te koloniseren.

Het boek is leuk geschreven en het wordt pas laat in het boek duidelijk hoe de rebellen aan al die technologie komen, wat ze willen en wie of wat die “fallen dragon” nu precies is. Op het einde komt alles mooi samen, schijnbaar triviale zaken krijgen betekenis, en zo hoort het ook.

Enkel verkrijgbaar in het Engels
630  pagina’s
ISBN: 0446612634 voor de paperback van 2003
ISBN: 0316021830 voor de paperback van 2009 (nieuwste versie)

Koop het boek: amazon.com.
Andere boeken van deze auteur: amazon.com.

Eén reactie naar “Fallen Dragon ~ Peter F. Hamilton”

 1. […] toekomst is veel optimistischer dan in Fallen dragon. Mensen leven voor eeuwig en de aarde is weer groen en gezond omdat alle industrie van de aarde […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: