Drakenei

SF & Fantasy en dan nog wat…

 • De shop

 • Schrijf je in en ontvang een email bij iedere update van het blog. Vul hieronder je email in.

  Voeg je bij 1 andere volger

 • De Tijden

  april 2010
  M D W D V Z Z
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • Ontvoering

  Het boek.

  Outline van het verhaal.

  1. De verteller vertelt
  2. Terug in de tijd, het begin
  3. Een paar weken later
  4. Nog wat later
  5. De dode
  6. De verdwijning
  7. Het stopt
  8. De speciale inspecteur
  9. Intermezzo
  10. De vergadering
 • Gratis hosting!

  Ben je een webmaster en geïnteresseerd in een gratis hosting package, host je site dan bij 000webhost.com, goede service, veel voordelen en absoluut gratis (je kunt later ook upgraden naar betalend voor nog meer).
  Ik heb er zelf twee websites: rol.be en dekeerschieter.be. Je kunt er eens een kijkje nemen om te zien hoe het er uitziet.

  Registeer en krijg dit gratis:
  • 1500 MB disk space
  • 100 GB data transfer
  • PHP en MySQL support zonder restricties
  • cPanel control panel
  • Website Builder
  • Geen advertising! Behalve as je er je eigen domein opzet (zoals ik), dan krijg je een zeer kleine banner in de rechter benedenhoek.

  Registreer hier:
  000webhost.com

Population zero

Posted by Dr. D. U. Iveltje op 25/04/2010


In de documentaires Aftermath – Population Zeroen Life After Peoplespeculeren wetenschappers hoe het er aan toe zou gaan moest de mensheid er om één of andere reden niet meer zijn.

Dit is natuurlijk bij uitstek inspiratie voor een schrijver van SF of Fantasy. Stel, de mensheid verdwijnt, maar niet helemaal. Er is minstens één iemand die overblijft. Wat is er gebeurd? Hoe zal hij of zij overleven? Zijn er nog andere overblijvers?

Over hoe de mensheid kan verdwijnen zijn een paar realistische scenario’s te bedenken. Het eerste is natuurlijk dat we het onszelf aandoen, bijvoorbeeld via global warming. Zie het artikel Global Warming 101 … op ROL.be. Een andere mogelijkheid is één of andere grote natuurramp. Het inslaan van een reusachtige meteoriet bijvoorbeeld, of de uitbarsting van de supervulkaan onder Yellowstone Park in Amerika, met alle gevolgen vandien. Of denk aan biologische wapens. Een nieuw virus ontsnapt uit het laboratorium en decimeert in snel tempo de gehele mensheid.

Meer fantastische scenario’s kunnen natuurlijk ook, tenslotte is een schrijver niet gebonden aan de realiteit. Ontvoeringen door aliens, of verdwijningen met behulp van massaal veel duistere magie zijn plausibele ideeën als startpunt voor een dergelijk verhaal. Er zijn tientallen redenen te bedenken waarom de aliens ons zouden kidnappen, en hetzelfde geldt voor de boze magiër die jan en alleman wegtovert.

Misschien is het zelfs al eens voorgekomen, dat de mensheid praktisch van de aardbol verdwenen is. Met inbegrip van hun hoogstaande beschaving. Iedereen kent wel de verhalen over Atlantis en Mu. En dat er wel iets te zeggen valt voor die verdwenen beschavingen kunt u hier lezen. Bekijk de voorstelling van Dr. Ir. Bert Thurlings, gegeven aan de T.U. Delft. Zeker de moeite waard.

Ook dit is natuurlijk vruchtbare grond voor verhalen. Misschien is die beschaving niet helemaal verdwenen, maar zijn ze er nog steeds. Onzichtbaar voor de huidige mens en zijn machines, want zoveel verder gevorderd op technologisch vlak. Zijn zij de bestuurders van de UFO’s die wereldwijd meer en meer waargenomen worden? Of misschien had de beschaving wel een tijdmachine uitgevonden. Eéntje die nu nog werkt, en waar de argeloze ontdekker ervan teruggeslingerd wordt in de tijd. Misschien een paar dagen of weken voor de grote ramp die de ondergang betekende. Of er is een briljante geest die zo’n tijdsmachine maakt, en zelf terugkeert in de tijd naar Atlantis. Of misschien is er een inbreker of een nieuwsgierige student die per ongeluk het mechanisme in gang zet en vervolgens verdwaasd wakker wordt op een plein op het continent Mu.

Misschien bestaat er in de toekomst wel een soort teletijdmachine. Maar dan ééntje waarin je niet fysiek teruggaat in de tijd. Alleen je geest wordt geprojecteerd in de geest van iemand die toen leefde, en daar ontvankelijk voor is. Zijn dat de mensen die stemmen horen in hun hoofd? De mensen die bezeten zijn? Stemmen horen lijkt van alle tijden te zijn. Misschien zijn die mensen helemaal niet gek, maar huist er inderdaad een andere geest tijdelijk mee onder hun schedeldak. En wat als de machine faalt? Of het fysieke lichaam van de bezoeker sterft?

Op geentekortaaningenieurs.be wordt dezelfde problematiek vanuit een beetje een andere hoek beschreven, en daar kunt u ook een paar filmpjes vinden als smaakmaker voor de beide doocumentaires waarmee deze post begon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: