drakenei

SF & Fantasy en dan nog wat…

Thaniwha

Taniwha

Taniwha

Taniwha is het Maori woord voor draak; of alleszinds het dier dat het dichtst bij draak komt in de Maori cultuur. De Maori zijn de originele inwoners van Nieuw Zeeland. Ik had als puber een fascinatie voor Nieuw Zeeland.
Ik las boeken puur uit escapisme, weg zijn van de saaie dagelijkse wereld en weg naar de wereld van het boek dat ik in mijn handen had.
In het echt kan je helaas niet naar andere werelden, alleen naar andere plaatsen op deze wereld. En dan hoorde ik van dit land dat letterlijk aan de andere kant van de wereld ligt en dat vond ik zo’n exotisch idee.

Tegenwoordig lees ik minder uit escapisme, maar mijn fascinatie met andere werelden is er niet minder op geworden. Ik heb sindsdien ook een interesse ontwikkeld in de ruimtevaart, omdat je daar de belofte hebt dat je ooit werkelijk naar een andere wereld/planeet kunt gaan.

Vandaar dus mijn interesse in Sci-fi en -in mindere mate- in fantasy boeken. Hier probeer ik mijn passie te delen door boeken aan te raden. Of juist om je ervoor te waarschuwen moest dat nodig zijn.

Als laatste noot; “Taniwha” was al bezet als naam, vandaar dat er er een h in de naam is gekropen.

 
%d bloggers like this: