Drakenei

SF & Fantasy en dan nog wat…

 • De shop

 • Schrijf je in en ontvang een email bij iedere update van het blog. Vul hieronder je email in.

  Voeg je bij 1 andere volger
 • De Tijden

  april 2010
  M D W D V Z Z
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • Ontvoering

  Het boek.

  Outline van het verhaal.

  1. De verteller vertelt
  2. Terug in de tijd, het begin
  3. Een paar weken later
  4. Nog wat later
  5. De dode
  6. De verdwijning
  7. Het stopt
  8. De speciale inspecteur
  9. Intermezzo
  10. De vergadering
 • Gratis hosting!

  Ben je een webmaster en geïnteresseerd in een gratis hosting package, host je site dan bij 000webhost.com, goede service, veel voordelen en absoluut gratis (je kunt later ook upgraden naar betalend voor nog meer).
  Ik heb er zelf twee websites: rol.be en dekeerschieter.be. Je kunt er eens een kijkje nemen om te zien hoe het er uitziet.

  Registeer en krijg dit gratis:
  • 1500 MB disk space
  • 100 GB data transfer
  • PHP en MySQL support zonder restricties
  • cPanel control panel
  • Website Builder
  • Geen advertising! Behalve as je er je eigen domein opzet (zoals ik), dan krijg je een zeer kleine banner in de rechter benedenhoek.

  Registreer hier:
  000webhost.com

De verteller vertelt

Posted by Dr. D. U. Iveltje op 02/04/2010


Ik heb altijd een fascinatie gehad voor licht. Licht, en spiegels, natuurlijk. Wat het licht betreft, Albert Einstein en Richard Feynman waren er ook door gefascineerd, en ook Archimedes zag er wel iets in. Een mens kan zich slechter gezelschap voorstellen, nietwaar?

Al denk ik dat het verhaal dat ik nu ga vertellen zowel bij Albert als bij Richard op enig ongeloof zou gestoten hebben. Archimedes zou er misschien meer voor open gestaan hebben, maar hij was dan ook zo’n 2000 jaar vroeger geboren dan de vorige twee, en  er was toen nog wat meer bijgeloof dan er nu is. Nu ja, moest ik het niet allemaal zelf meegemaakt hebben, dan zou ik er even ongelovig op gereageerd hebben als Albert en Richard dat wellicht gedaan hadden.

Misschien moet ik eerst wat meer vertellen over spiegels. Het heeft behoorlijk lang geduurd voor mensen echte spiegels konden maken. Water werd eerst gebruikt als spiegelend oppervlak. Dan waren er spiegels van obsidiaan en gepolijste steen. Metalen spiegels waren een gevolg van een technische revolutie, en vervolgens kregen we echte glazen spiegels, met een laagje metaal aan de achterzijde, na weer een technische revolutie. Ah, ja, en dan hebben we nog knappe dingen als de  makyoh. Niets bijzonders allemaal, gewoon spiegelende dingen. Ware het niet dat niet alle spiegels zijn wat ze lijken.

Spiegels komen voor in vele legendes en verhalen. Maar één ding hebben al die verhalen gemeen: spiegels zijn niet altijd wat we denken dat ze zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: