Drakenei

SF & Fantasy en dan nog wat…

  • De shop

  • Schrijf je in en ontvang een email bij iedere update van het blog. Vul hieronder je email in.

    Voeg je bij 1 andere abonnee
  • De Tijden

    mei 2010
    M D W D V Z Z
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31  
  • Ontvoering

    Het boek.

    Outline van het verhaal.

    1. De verteller vertelt
    2. Terug in de tijd, het begin
    3. Een paar weken later
    4. Nog wat later
    5. De dode
    6. De verdwijning
    7. Het stopt
    8. De speciale inspecteur
    9. Intermezzo
    10. De vergadering
  • Gratis hosting!

    Ben je een webmaster en geïnteresseerd in een gratis hosting package, host je site dan bij 000webhost.com, goede service, veel voordelen en absoluut gratis (je kunt later ook upgraden naar betalend voor nog meer).
    Ik heb er zelf twee websites: rol.be en dekeerschieter.be. Je kunt er eens een kijkje nemen om te zien hoe het er uitziet.

    Registeer en krijg dit gratis:
    • 1500 MB disk space
    • 100 GB data transfer
    • PHP en MySQL support zonder restricties
    • cPanel control panel
    • Website Builder
    • Geen advertising! Behalve as je er je eigen domein opzet (zoals ik), dan krijg je een zeer kleine banner in de rechter benedenhoek.

    Registreer hier:
    000webhost.com

Kick-ass (de film)

Posted by thaniwha op 13/05/2010


Gisteren ben ik naar kick-Ass gaan kijken. Dit is een verfilming van de gelijknamige reeks die van 2008 tot 2010 uitgebracht is.

Kick-ass draait momenteel nog in de bioscoop.

Kick-Ass de film

kort

Kick-Ass draait rond Dave Lizewski, een New Yorkse tiener die grondig verveeld is met het alledaagse leven. Hij is een grote fan van actiehelden en vraagt zich af waarom niemand het ooit zelf geprobeerd heeft. Dus besluit hij op het internet een pak te bestellen en Kick-Ass is geboren.

Hij komt er echter snel achter waarom niemand in het echt superheld speelt; hij wordt helemaal tot moes geslagen en vervolgens omver gereden door een auto. Hierdoor komt in het ziekenhuis terecht en heeft hij een hoop metalen platen in zijn lichaam. Zijn zenuwen zijn ook beschadigd, waardoor hij grotendeels gevoelloos is voor pijn, dus besluit hij gewoon terug in het pak te kruipen.

Onderweg leert hij Big Daddy en Hitgirl kennen. Dit dynamisch duo kan – in tegenstelling tot Kick-Ass – wel overweg met allerhande wapens en zit achter de dugsbaron Frank D’Amico aan. Frank denkt echter dat Kick-Ass al zijn werkvolk doodt, dus zet hij alles op alles om Kick-Ass te vinden en doden.

Mening

Ik heb de stripreeks nog niet gelezen, maar ik had het gevoel dat het verhaal ondanks de 2 uur niet genoeg tijd had om verteld te worden. Kick-ass gaf bijvoorbeeld zeer snel op in de film terwijl ik me niet kan voorstellen dat hij dat in de strip ook doet. Je had ook het nevenverhaal dat hij de nerd is en verliefd is op het mooiste meisje van de school enzovoort. Dat deel nam teveel tijd in beslag en ik denk dat dat de reden is waarom het echte verhaal niet kon openbloeien.

De film bekritiseert de houding die mensen hebben om gewoon toe te kijken en niks te doen als iemand in elkaar geslaan of berooft wordt. De volgende quote toont dat mooi aan:

Slechterik: The fuck is wrong with you, man? You’d rather die for some piece of shit that you don’t even fucking know?
Kick-Ass: Three assholes, laying into one guy while everybody else watches? And you wanna know what’s wrong with me? Yeah, I’d rather die… so bring it on!

Nicolas Cage speelt zijn rol zeer goed, vond ik. Hij speelt de klassieke bezorgde lieve vader, met als klein verschil dat hij zijn dochter traint om een moordmachine te zijn. Als hij in zijn batman-kostuum zit, spreekt hij zoals Adam West in zijn batman-tijd. Hetwas  grappig om te horen, maar ik denk dat veel mensen in de zaal het niet door hadden.

De film is KNT; er is redelijk wat gevloek, geweld en bloed te zien. De vechtscènes zijn echter niet zo extreem als in vb Kill Bill waar je bloed-ontploffingen krijgt als er een arm wordt afgehakt, maar realistisch zou ik ze nu ook niet noemen. Dus een light versie van blood & gore. Het einde van de film insinueert een sequel.

Een laatste leuk weetje is dat Aaron Johnson, de acteur die kick-ass speelt een Brit is, maar je hoort het er echt niet aan.

Plaats een reactie